Kemunculan Wak Doyok Jejaka Jambang , Siapa Wak Doyok Sebenarnya Sebelum Jadi Popular Buat Anda Sedar Hakikat Kehidupan Sebenar


Abang jambang ? siapa tak kenal wak doyok , jejaka yang membawa imehj berjambang penuh ini membuat ramai gadis melting :v . Yeke ? haha . Tapi tahukah kita kehidupan sebelum wak doyok yang kini ?“Aku pernah menjadi buruh kasar..”

Screen Shot 2015-08-09 at 1.14.36 AM
Ingat aku 7 tahun 2008 dulu aku pernah susah ya Allah saja yang tahu. Bagai mana kehidupan yang bergitu sempit sampai kawan-kawan semua meninggalkan aku disebabkan aku telah jatuh miskin dan di buang kerja. Aku pernah menjadi buruh kasar di port klang menurunkan kereta mewah 3 hari tak tidor dengan gaji rm5 satu jam. Kereta GTR35 ini lah 1st time aku pernah bawah turun dari kapal.

Tanam hidup untuk berubah

Screen Shot 2015-08-09 at 1.25.29 AM
Orang tak tahu kehidupan aku sebelom ini pernah susah yang orang tahu hanyalah bercakap yang tidak betul kutuk,dengki,maki dari semua itu lah aku membuat kan jati diri aku untuk terus berubah. Aku dah tak mahu menjadi susah lagi aku tanam kan hidup aku untuk berubah dan terus kan kehidupan aku seterusnya.

Pernah kerja sebagai kelindan lori bawa barang kilang

Screen Shot 2015-08-09 at 1.17.21 AM
Hari demi hari aku lalui liku-liku yang amat pahit disebab kan aku kehilangkan kerja tapi aku tidak patah semangat untuk aku terus mencari kerja baru lalu aku dapat kerja sebagai seorang kelindan lori satu 1 tan membawak barang2 untuk kilang. Tatapi kerja itu hanyalah contrak sahaja apabila tamat nya contrak aku tiada kerja lagi. Pada masa itu aku kerja jugak sekadar ambik upah buat rumah,potong rumput dan membaik pulih vespa.

“Allah itu maha agong..”

Screen Shot 2015-08-09 at 1.15.27 AM
Allah itu maha agong dan kaya aku berdoa tak putus2 hingga lah dia bagi petunjuk untuk aku menjadi sekarang ini semua telah di takdirkan oleh nya. jadi aku harap kepada followers aku yang telah follow aku pada tahun 2010 sejak 1st time aku buat ig ini mereka tahu lah jalan hidup aku macam mana dan pernah aku cerita kan jalan hidup aku niat aku nak buat kan mak ayah aku bahagia mereka dah berusia apa yang boleh buat hanya lah membuatkan mereka bahagia itu saja sebagai anak.
Sumber: Instagram Wak Doyok
Share on Google Plus

About soyacincau

Komited menyajikan isu-isu semasa kepada anda semua. Kualiti adalah kepakaran kami.
    Blogger Comment
    Facebook Comment